HEMŞİRELER HAFTASI ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ


16.05.2024


                                                  HEMŞİRELER HAFTASI ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ

Dicle Üniversitesi Hastanesi tarafından Hemşireler Haftası olması dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

Etkinlikte konuşan Üniversite Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakoç, pandemi ve deprem gibi zorlu zamanlarda hemşirelerin üstün çabalarından övgüyle bahsederek, onların sağlık hizmetlerindeki önemli rolünü vurguladı.

Rektör Karakoç, "Değerli arkadaşlarım, Bugün burada Hemşireler Haftası'nı kutlamak için bir araya geldik. Hemşirelik, insanlığın en eski mesleklerinden biri olup, insana hizmet etme anlayışıyla şekillenmiş kutsal bir meslektir. Özellikle son dönemde yaşadığımız zorlu süreçlerde, yani pandemi ve deprem gibi acı olaylarda, göstermiş olduğunuz fedakârlık ve özveri takdire şayandır” diyerek, yoğun çalışma temposuna rağmen özveriyle görev yapan hemşirelere daha iyi çalışma koşulları ve özlük hakları temennisinde bulundu.

Hastane Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Ata Akıl ise hemşirelik mesleğinin geçmişten günümüze önemli bir evrim geçirdiğini belirterek, artık kadınların yanı sıra erkeklerin de bu mesleği icra ettiğini vurguladı. Hemşirelerin sağlık alanında pek çok kritik rol üstlendiğini ifade eden Akıl, özellikle zorlu zamanlarda gösterdikleri özveri için teşekkür etti.

Başhemşire Uzm. Belgin Nacitarhan da hemşirelerin mesleki değerlerini ve topluma verdikleri önemi vurgulayarak, her gün insanlara umut olmanın ve hayatlara dokunmanın önemini dile getirdi. Hemşirelerin mesleğin zorluklarına rağmen büyük bir özveriyle çalıştığını belirten Nacitarhan, Hemşireler Haftası'nı kutlayarak, daha sağlıklı ve mutlu bir gelecek için birlikte çalışma çağrısında bulundu.

Etkinlik, Dicle Üniversitesi Devlet Konservatuarı Korosu'nun vermiş olduğu konserle sona erdi.


Fotoğraf Galerisi