TELİF HAKLARI VE YAPAY ZEKA EĞİTİMİ

26.04.2024

TELİF HAKLARI VE YAPAY ZEKA EĞİTİMİ

İletişim Fakültesi ve SETEM iş birliğiyle Telif hakları ve Yapay Zekâ Eğitimi verildi.

Dicle Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon sinema Bölümü ve Sinema ve Televizyon Eserleri Meslek Birliği’nin ortaklaşa gerçekleştirdikleri Benim Eserim-5 Eğitim Uygulamaları kapsamında gerçekleştirilen eğitime SETEM Yönetim Kurulu Başkanı yönetmen Mehmet Güleryüz, yönetim kurulu üyesi senarist Orhan Koçak ve meslek birliği üyesi yönetmen Münir Karataş katıldı.

Etkinliğin moderatörlüğünü Radyo Televizyon ve Sinema Bölüm Başkanı Doç.Dr. Zuhal Akmeşe Demir yaptı. Eğitim kapsamında telif hakları konusunda ödül almış senaryolardan üretilen filmler izletildi. Etkinlikte, telif hakları ve yaratıcı endüstrilerin geleceği ve yapay zekâ konuları detaylı bir biçimde değerlendirildi. Eğitime Dicle Üniversitesi İletişim Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Özcan Demir, Fakültenin lisans ve yüksek lisans öğrencileri ile Türkiye’nin farklı iletişim fakültelerinden akademisyen ve öğrenciler katıldı.

Eğitim katılımcıların sorularının cevaplanmasının ardından sona erdi.