MİMARLIK FAKÜLTESİ “LİDERLİK VE FARK YARATMAK” ADLI SEMİNER DÜZENLEDİ
05.12.2017

MİMARLIK FAKÜLTESİ  “LİDERLİK VE FARK YARATMAK” ADLI SEMİNERİ DÜZENLEDİ

Üniversitemiz Mimarlık Fakültesi “Liderlik ve Fark Yaratmak” konulu seminer düzenledi. Seminere konuşmacı olarak Toyota Türkiye CEO’su Ali Haydar BOZKURT davet edildi.

Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleşen seminere Rektör Prof. Dr. Talip GÜL, Rektör yardımcısı Prof. Dr. Tahsin KILIÇOĞLU, dekanlar, akademisyenler çok sayıda davetli ve öğrenciler katıldı.

Seminerin açılış konuşmasını yapan Mimarlık Fakültesi Dekan yardımcısı Doç. Dr. Mine BARAN, “Lider, geleceğe ve değişkenlere yönelik karar vermede yetkin, karanlıkta ışığı görebilen kendisi ile birlikte etrafını da ışığa sürükleyen kişidir. Yani, çevresine ve kendisinin farkında olan ve bunu fark ettirendir.”dedi.  BARAN, “Rüzgârın nasıl estiği fark etmez. Farkı yaratan, kanatlarımızı nasıl açtığımızdır” herkesin kendi farkındalığın yaratması umuduyla bu semineri düzenlediklerini dile getirdi.

Seminere konuşmacı olarak katılan Toyota Türkiye CEO’su Ali Haydar BOZKURT bilgi birikimini, iş tecrübesini gerçekleştirdiği sosyal ve kültürel etkinlikleri, çalışma alanı otomotiv olmasına rağmen, liderlik ve özellikle farkındalık konusunda birikimlerini dinleyicilerle paylaştı.

BOZKURT, liderliğin sırrının vizyoner ve değişime açık olmaktan geçtiğini de belirterek "Vizyoner olun, değişime açık olun, değişimden korkmayın ve değişimi yönetin.' şeklinde konuştu. Toyota'nın sektöründeki liderliği ve başarısının altında yatan sırrın "hiç kimsenin düşünmediğini düşünüyor olmaktan' geçtiğini de sözlerine ekledi.

Seminerin sonunda Rektör Prof. Dr. Talip GÜL tarafından Toyota Türkiye CEO’su Ali Haydar BOZKURT’a plaket takdim edildi.