DİCLE ÜNİVERSİTESİ RESİM BÖLÜMÜ ÖZEL YETENEK SINAVI YAPILDI
05.09.2018

DİCLE ÜNİVERSİTESİ RESİM BÖLÜMÜ ÖZEL YETENEK SINAVI YAPILDI

Dicle Üniversitesi Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim-İş Öğretmenliği Programına öğrenci alımı yapılmak üzere özel yetenek sınavı gerçekleştirildi.

2018-2019 Akademik yılında 50 kişilik kontenjan ile gerçekleştirilen özel yetenek sınavına 2’si engelli olmak üzere 57öğrenci adayı başvuru yaptı.

İnternet üzerinden gerçekleştirilen ön kayıt işleminin ardından 4 Eylül 2018 Salı günü gerçekleştirilen Özel Yetenek Sınavında, aday öğrenciler yetenekli elleriyle hünerlerini sergiledi.

“Canlı Modelden Desen Çizimi” ile “Desen ve İmgesel Çizim” olmak üzere İki aşamalı olarak gerçekleşen Özel Yetenek Sınavı’nda, öğrenci adayları Dicle Üniversitesi Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim-İş Öğretmenliği Programında profesyonel resim eğitimi almak için kıyasıya yarıştı. Özel Yetenek Sınavının sonrası, sınavda 60 barajını aşan 50 öğrenci bölüme yerleşecek.

Adaylar, Özel Yetenek Sınavı sonuçlarına http://www.dicle.edu.tr adresinden ulaşabilecekler.