TURİZM HAFTASI KAPSAMINDA “TURİZM VE GELECEK” PANELİ DÜZENLENDİ


19.04.2024


                  TURİZM HAFTASI KAPSAMINDA “TURİZM VE GELECEK” PANELİ DÜZENLENDİ

 

Diyarbakır Valiliği, Dicle Üniversitesi, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından düzenlenen, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Dicle Üniversitesi turizm potansiyelini değerlendirmek ve gelecek adımlarını tartışmak için bir araya gelen sektör profesyonelleri ve akademisyenlerle dopdolu bir etkinliğe ev sahipliği yaptı.

15 Temmuz Kültür ve Kongre Merkezinde yapılan Turizm haftasında turizmin paydaşlarının bir araya geldiği “Turizm ve Gelecek” adlı panele Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kadir Turan, İl Kültür ve Turizm Müdürü M. Sabahattin Genç, Akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Açılış konuşması yapan Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bahar Burtan Doğan ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kadir Turan, Diyarbakır Turizminin kültürel ve ekonomik önemine vurgu yaptılar.

Diyarbakır’ın turizmde dünü ve bugünü, yarınını gibi konuların ele alındığı panele Prof. Dr. Bahar Burtan Doğan moderatörlük yaptı.

İl Kültür ve Turizm Müdürü M. Sabahattin Genç, Üniversitemiz Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Aytaç Coşkun, Sosyal Bilimler MYO Turizm ve otel İşletmeciliği Programı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Çağdaş Ertaş ve TÜRSAB Mezopotamya Bölge Temsil Kurulu Başkanı Serdar Baturay’ın konuşmacı olarak katılığı panelde Diyarbakır’ın turizm potansiyelinin arttırılması adına yapılması gerekenler ele alındı, turizm sektörünün geleceği ve izlenilmesi gereken yol haritasına değinildi.

 https://www.youtube.com/watch?v=tk9zv1SRFno

 


Fotoğraf Galerisi