TEK DERS SINAVI DUYURUSU - ar

31.01.2023


            

Üniversitemiz Ön Lisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği’nin aşağıdaki maddesi kapsamında 03.02.2023 tarihinde yapılacak olan tek ders sınavına girecek öğrencilerimizin 02.02.2023 tarihi mesai bitimine kadar kayıtlı oldukları bölüm/program başkanlığına dilekçe ve transkript belgesi ile başvuru yapmaları gerekmektedir.  

 

            2022-2023 eğitim-öğretim yılı bahar yarıyılında tek ders sınavına girebilecek durumda olup, aynı zamanda 4.sınıflara yönelik açılan pedagojik formasyon derslerini seçen öğrenciler mezun olmaları halinde pedagojik formasyon derslerini alamayacaklardır. Ancak, bu durumdaki öğrenciler mezuniyetten sonraki bir tarihte Üniversitemiz Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi Dekanlığınca mezunlara yönelik açılan Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programına başvuru yapabileceklerdir.

 

              

 

                Tek ders sınavı (ilgili madde)

 

                MADDE 35 – (1) Mezuniyet durumunda olup tek dersten başarısız olan ve derse devam koşulunu sağlamış olan öğrencilere dersin dönemine bakılmaksızın bir sonraki dönem başlamadan önce bir sınav hakkı verilir ve bu sınavda alınan not ara sınavlar dikkate alınmadan değerlendirilir.

 

(2) Tek ders sınavına girecek öğrencilerden katkı payı veya öğrenim ücreti alınmaz.

 

(3) Almakla yükümlü olduğu kredili derslerin tamamını başarıyla tamamlayan; ancak, zorunlu staj yükümlülüğünü yerine getirmeyen öğrenciler de tek ders sınavına girebilirler. Bu durumdaki öğrencilerin mezuniyet işlemi tek ders sınavından başarılı olmaları ve staj yükümlülüğünü yerine getirmeleri durumunda başlatılır.

 

(4) Uygulamalı derslerde tek derse kalınması durumunda ise söz konusu dersin alındığı dönem sonunda yapılan tek ders sınavına girilebilir.