DİL VE YAPAY ZEKA DİNAMİKLERİ ÜZERİNE KONFERANS GERÇEKLEŞTİRİLDİ


09.05.2024


DİL VE YAPAY ZEKA DİNAMİKLERİ ÜZERİNE KONFERANS GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Dicle Üniversitesi ve Texas A&M University-Commerce iş birliğiyle gerçekleştirilen Erasmus ICM Projesi kapsamında, Dicle Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu ve Dış İlişkiler Ofisi tarafından"From Local to Global: Language and AI Dynamics in Today's World" (Yerelden Küresele: Günümüz Dünyasında Dil ve Yapay Zeka Dinamikleri) başlıklı konferans düzenlendi.

Konferansın açılışını gerçekleştiren Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Osman Solmaz, uluslararası akademik iş birliklerinin bir sonucu olarak bu etkinliği gerçekleştirdiklerini ve bu etkinliğin dil ve yapay zeka alanlarında yeni ortak araştırma projeleri ve akademik değişim programları başlatılması için önemli bir başlangıç noktası olarak öne çıktığını ifade etti.

Konferansta dil ve yapay zeka alanının önde gelen isimlerinden bir olarak konuşan Prof. Dr. Christian F. Hempelmann, katılımcılarla dil ve yapay zeka teknolojilerinin günümüzdeki durumu ve gelecekteki potansiyelleri hakkında bilgiler paylaştı.

Sunumunda, yapay zeka teknolojilerinin var olan veri setlerinden hareketle hazırlandığını aktaran Hempelmann, söz konusu teknolojilere gerek iyimser gerekse karamsar bir perspektiften bakanlar olduğunu aktararak, dinleyicilere bazı kullanım tavsiyelerinde bulundu.

Doç. Dr. Osman Solmaz’ın moderatörlüğünde soru-cevap oturumuyla devam eden etkinlik Dış İlişkiler Ofisi Müdürü Doç. Dr. Faruk Gökçe’nin hediye takdimi ve teşekkür konuşmalarıyla son buldu.

Kapanış konuşmasını gerçekleştiren Dış İlişkiler Ofisi Başkanı Doç. Dr. Faruk Gökçe, Uluslararası Personel Haftasında böyle bir etkinliğe zaman ayırarak dahil olan katılımcılara teşekkür ederek Dicle Üniversitesi olarak uluslararası iş birliklerimizi genişletip dilbilimi ve yapay zeka disiplinlerinde sürdürülebilir ve etkili çalışmalar yapmayı hedeflediklerini belirtti.


Fotoğraf Galerisi