HAVELSAN, MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ÖĞRENCİLERİ İLE BİRARAYA GELDİ


18.04.2024


              HAVELSAN, MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ÖĞRENCİLERİ İLE BİRARAYA GELDİ

 

Dicle Üniversitesi Mühendislik Fakültesi tarafından Milli Teknoloji Hamlesine yön verecek gençlerin yetiştirilmesine katkı sağlamak amacıyla Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı öncülüğünde hayata geçirilen Sektör Kampüste Programı ve Hava Elektronik Sanayii (HAVELSAN) iş birliğinde; geleceğin meslekleri ve teknoloji alanındaki gelişmeleri değerlendirmeyi amaçlayarak öğrencilerin bilgi düzeylerini artırmayı hedefleyen; “Teknoloji ve Rekabet Üstünlüğü: Geleceğin Meslekleri için Stratejiler ” konulu seminer Mühendislik Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Seminerin açılış konuşmasını yapan Mühendislik Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Atilla Gencer Devecioğlu, bu tür etkinlikleri üniversite öğrencilerine sektörel bilgi ve deneyim aktarımı sağlamak, akademik ve profesyonel dünyayı bir araya getirmek açısından büyük bir fırsat olarak değerlendirdi.

Konuşmasına HAVELSAN ve ‘Sektör Kampüste’ programı hakkında bilgiler vererek başlayan HAVELSAN Strateji Takım Yöneticisi Dr. Erol Yücel: “Teknoloji hızla ilerliyor, ancak öncelik her zaman nitelikli insan gücündedir. Nitelikli insanlar, teknolojiyi geliştirerek rekabet avantajı sağlarlar. Sizin de teknolojiyi, kendi rekabet gücünüzü artıracak şekilde kullanmanız önemlidir. Kendinizi sürekli olarak geliştirmeniz gerekmektedir. Rekabet üstünlüğü sağlayabilmek için yapılması gereken en önemli iş, anlamlı farklılıklar geliştirebilmek ve bunu hızla sunabilmektir” diyerek, teknoloji ve rekabet üstünlüğü kavramlarının önemi, gelecekteki mesleklerin nasıl şekillenebileceği ve buna uygun stratejilerin neler olabileceği konusunda öğrencilere bilgiler verdi.


https://www.youtube.com/watch?v=ZDBuNibFex8


Fotoğraf Galerisi