ÜNİVERSİTE HASTANEMİZDE YENİLENEN ÜROLOJİ KLİNİĞİ HİZMETE GİRDİ


30.04.2024


ÜNİVERSİTE HASTANEMİZDE YENİLENEN ÜROLOJİ KLİNİĞİ HİZMETE GİRDİ

Dicle Üniversitesi Hastanesi'nde, modern tıbbın gerekliliklerine uygun olarak yeniden dizayn edilen Üroloji Kliniği, hizmete girdi.

Kliniğin açılışında konuşan Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakoç, “Yeniden dizayn edilen Üroloji kliniğinde, hastalarımızın rahatlıkla duş alabilecekleri, tuvalet imkânlarını kullanabilecekleri ortamlar sağlandı. Yine engelli hastalarımız için lavabolar ve tuvalet imkânları oluşturuldu. Aynı şekilde yoğun bakım yatakları sayısı nitelikleri artırılarak, tamamen altyapı değiştirildi. Elektrik sistemi, su sistemi, oksijen, gaz sistemleri tamamen yenilendi. Bu şekilde rahat, ferah bir ortam oluştu. Çünkü hastalarımızın kaldığı ortamlar ne kadar iyiyse, ne kadar aydınlıksa,  iyileşme süreçleri de o oranda etkili oluyor. İyileşme süreçlerinin hızlanması demek maddi kayıpların da, sağlık harcamalarının da azalması anlamına geliyor. Hastanede kalma oranları azalınca, hastane enfeksiyonlarına bağlı hastalıkların önüne geçmiş olunuyor" ifadesini kullandı.

Rektör Karakoç, “Çok sayıda kliniğimizi yeniledik ve yenilemeye devam ediyoruz Cumhurbaşkanımızın öncülük ettiği şehir hastanesi konseptini, Üniversite olarak Diyarbakır'ımıza, halkımıza kazandırmak istiyoruz bunun için çalışıyoruz. Önümüzdeki haftada tekrar bununla ilgili bir incelemeler olacak. Sonuçları inşallah şehrimiz için, üniversitesi için hayırlı olur." şeklinde konuştu.

Başhekim Prof. Dr. Mehmet Ata Akıl ise, "Hastanemiz, tarihi Diyarbakır Surları ve Dicle Nehri karşısında, kapalı alanı yaklaşık 165.000 m2 kullanım alanı ile faaliyet göstermektedir. Hastanemiz personel sayısı ve yatak kapasitesi ile hizmet veren bölgenin en büyük üçüncü basamak sağlık hizmeti sunan kompleks yapıda tam teşekküllü tek kamu üniversite hastanesidir. Hastanemiz Merkez Binasının inşaatı 1976 yılında başlamış ve 1981 yılında tamamlanmıştır. Ayrıca: Bina, 1980'li yıllardaki sağlık standart ve teknolojilerine göre planlanarak inşa edilmiştir. Sağlık hizmeti talebinin değişmesi, zaman içinde artan ihtiyaca mevcut kapasitenin yetersiz kalması; hastanemizin ilimiz ve bölge illerine en üst düzeyde sağlık hizmeti sunan tesis olması; kaynakların etkili, verimli kullanımı için hizmet-bina işlevselliğinin uyumlandırılması; tesis güvenliği, hasta/hasta yakını-çalışan güvenliği ve memnuniyetinin sağlanarak kaliteli sağlık hizmeti sunulması için mevcut alanlarımız, günümüze gelinceye kadar sürekli olarak artan ihtiyaçlara, değişen sağlık standartlarına ve çok hızla gelişen sağlık teknolojilerine uygun hale getirilmeye çalışılmaktadır. Bu itibarla; Hastanemiz Üroloji Anabilim Dalı kliniği, Öğretim Üyelerimizin görüşleri doğrultusunda, Başhekimliğimizin bakım ve onarım programı kapsamına alınarak süreç başlatılmış, Teknik Hizmetler Yöneticiliğimizce azami derecede hassasiyet gösterilerek bakım ve onarım süreci tamamlanmıştır” diye konuştu.

İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Hakan Pamukçu, "Öncelikle ben mezun oldum üniversiteye, bu güzel açılışlar ile katılmış olmaktan dolayı çok mutlu olduğunu dile getirdi.

Yenilenen klinik, 675 metrekarelik geniş bir alana sahip olup, hastalara daha iyi bir tedavi ortamı sunmayı hedefliyor.