REKTÖRÜMÜZ "ÇOCUK ZİRVESİ"NE KATILDI


27.04.2024


REKTÖRÜMÜZ "ÇOCUK ZİRVESİ"NE KATILDI 

Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakoç, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'un himayesinde, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca Meclis Tören Salonu'nda "Geleceğin Dünyasında Çocuk ve Çocukluk" temasıyla düzenlenen "Çocuk Zirvesi"ne katıldı.

Programda, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ve çok sayıda çocuk ve aileleri yer alırken, TBMM Başkanı Kurtulmuş, çocukların bazı zararlı akım ve alışkanlıklardan korunması gerektiğini belirterek, "Bugün dünyada nesilleri tehdit eden en önemli tehditlerden birisi, belki de savaşlar, açlık, kıtlık vesaire bunların üstünde sayabileceğimiz tehdit, çocukların zararlı akımlar çerçevesinde gelecekten kopartılmasıdır. Sadece kötü alışkanlıklar edinmesi, uyuşturucu ve benzeri alışkanlıklarla yanlış yönlendirilmelerin ötesinde aileyi yok sayan, değersizleştiren ve aileyi dağıttığı için de çocuğu kimsesiz bırakan bazı zararlı akımların, insanlığın en büyük virüslerinden birisi olduğunu bilmek ve ona göre tedbir almak zorundayız. Bugün bir tarafta dünyada nüfus artış hızı azalırken diğer tarafta ise ailenin içinin boşaltılması ve aile kurumunun önemsiz, değersiz, lüzumsuz bir hale getirilmesi, insanlık tarihi boyunca insanlığa karşı yapılmış en büyük saldırılardan biridir. Öncelikle çocuğun korunabilmesi için mutlaka aileyi değerli hale getirmek gerekir. 'Aileyi güçlü hale getirmek, güçlü Türkiye'nin önemli ödevlerinden birisidir' diye düşünüyorum" diye konuştu.

İlk kez yapılan Çocuk Zirvesi’nin geleneksel bir program olması hedeflenirken, bu yıl ki teması “Geleceğin Dünyasında Çocuk ve Çocukluk” olarak belirlendi.

Fotoğraf Galerisi