DİYARBAKIR 48.TURİZM HAFTASI BAŞLADI


17.04.2024


                                                                  DİYARBAKIR 48.TURİZM HAFTASI BAŞLADI

 Diyarbakır Valiliği, Dicle Üniversitesi ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nce organize edilen Diyarbakır 48. Turizm Haftası etkinlikleri başladı. Turizm Haftası kapsamında Cahit Sıtkı Tarancı Kültür Merkezi’nde açılış programı düzenlendi.

Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su, il kurum amirlerinin katıldığı programda Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Kadir Turan da yer aldı. Protokol konuşmalarının ardından Diyarbakır Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri Dinler ve Diller Korosu tarafından müzik dinletisi gerçekleşti. Fotono 21 Fotoğraf Derneği'nin resim sergisi ile devam eden açılış programı kokteyl ile son buldu.

Programın ikinci gününde Keçi Burcu’ndan Dağkapı Meydanı’na kortej yürüyüşü gerçekleştirilecek ve Dağkapı Meydanı’nda Üniversitemiz öğrencilerinin sergileyeceği yedi bölgeye ait oyunlar oynanacak.

Programın üçüncü gününde ise Üniversitemiz ev sahipliğinde 15 Temmuz Kültür ve Kongre Merkezinde “Turizm ve Gelecek” adlı bir panel düzenlenecek.

Program İç Kale Müze Kompleksi’nde keman ve klarnet eşliğinde Ferhat ve Yağmur Badur tarafından seslendirilecek Baba-Kız Bahar konseri il son bulacak.


Fotoğraf Galerisi