ÇOCUKLAR İÇİN “SÜRDÜRÜLEBİLİR HAYAT” ATÖLYESİ YAPILDI

17.05.2024

ÇOCUKLAR İÇİN “SÜRDÜRÜLEBİLİR HAYAT” ATÖLYESİ YAPILDI

Dicle Çocuk Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi ve Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi işbirliği ile "Sürdürülebilir Hayat" atölyesi gerçekleştirildi. Etkinlikte, çevre temizliği, geri dönüşüm ve yaşam döngüsü konularında öğrencilere farkındalık kazandırmak amaçlandı.

Atölye çalışmasında, kompost gübre yapımı uygulamalı olarak gösterilerek doğa ve geri dönüşümün önemi vurgulandı. Bu sayede, öğrenciler hem teorik bilgi edindi hem de bu bilgiyi pratikte uygulama fırsatı buldu. Atölye, Doç. Dr. Sadrettin Tosun tarafından yönetildi ve katılımcılardan büyük ilgi gördü.

"Sürdürülebilir Hayat" atölyesi, öğrencilerin çevre bilincini artırma ve doğa dostu alışkanlıklar kazandırma açısından önemli bir adım olarak değerlendirildi. Gelecek nesillerin daha yaşanabilir bir dünya için katkı sağlamasını hedefleyen bu tür etkinliklerin devam edeceği belirtildi.