7. ULUSLARARASI BİLGİSAYAR BİLİMLERİ VE MÜHENDİSLİĞİ KONFERANSI ÜNİVERSİTEMİZİN EV SAHİPLİĞİNDE BAŞARIYLA GERÇEKLENDİ - ar


22.09.2022


7.Uluslararası Bilgisayar Bilimleri ve Mühendisliği Konferansı (UBMK 2022) Üniversitemiz ev sahipliğinde başarıyla gerçeklendi. Etkinlik kapsamında 130’e yakın Bilgisayar, Yazılım, Bilişim Sistemleri, Bilgi Güvenliği Mühendislikleri Bölüm Başkanlarının yanı sıra yurt içinden ve yurt dışından konuşmacı ve araştırmacılar Üniversitemiz çatısı altında çevrim içi ve yüz yüze bir araya geldiler.

14-16 Eylül 2022 tarihlerinde gerçeklenen konferansta, Bilişim Mühendislikleri ve benzer alanlarda çalışan akademisyenler, araştırmacılar, kamu ve özel sektör çalışanları bir araya gelerek, yapılan yeni ve farklı araştırmaları, çalışmaları, uygulamaları ve düşünceleri 29 farklı oturumda paylaşmışlardır.

7. Uluslararası Bilgisayar Bilimleri ve Mühendisliği Konferansı, 15 Temmuz Kültür ve Kongre Merkezinde yapılan açılış programıyla başladı. Dicle Üniversitesi Devlet Konservatuvarı öğrencilerinin sahnelediği müzik dinletisinin ardından açılış konuşmaları yapıldı.

Konferansın açılış konuşmasını Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Dekanı ve UBMK 2022 Konferans Eş Başkanı Prof. Dr. Mehmet Siraç Özerdem yaptı. Konferansın Dicle Üniversitesi çatısı altında düzenlenmesinden dolayı mutluluk duyduğunu söyleyen Özerdem, katkısı ve desteklerinden dolayı Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karakoç’a teşekkür ederek, konferans programı ile ilgili bilgiler verdi.

UBMK Konferans Başkanı Prof. Dr. Eşref Adalı ise yaptığı konuşmada bilgisayar mühendisliği bölüm başkanları kurulu toplantılarının geçmişinin 27 yıl öncesine dayandığını anlattı. 27 yıllık bu birlikteliği vakıf çatısı altında buluşturduklarına vurgu yapan Adalı, bildirilerin farklı üniversitelerden, konusunda uzman ve tarafsız akademisyenlerden oluşan hakemler tarafından belirlenen kriterlere göre seçildiğini belirtti.

Dicle Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kadir Turan da Bilgisayar ve Yazılımın önemine değinerek, Üniversitemiz hakkında bilgiler verdi. Turan, 7. Uluslararası Bilgisayar Bilimleri ve Mühendisliği Konferansı ile 37. Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanları (BMBB) Kurulu Toplantısı’nın sonuçlarının hayırlara vesile olması temennisiyle konuşmasını tamamladı.

Açılış konuşmalarının ardından konferansın ilk oturumuna geçildi. Altı davetli konuşmacının katıldığı etkinkte, her katılımcı için fidan dikim töreni gerçeklenmiştir. UBMK 2022’nin bu yılki ana konusunun Sanal Evren olarak belirlendiği konferans 29 oturum ile iki gün sürmüştür.

Konferansın gerçeklenmesine destek sağlayan; DÜBAP, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Diyarbakır OSB, Çay-Kur Bölge Müdürlüğü ve Bistex Tekstil A.Ş.kurumu yetkililerine teşekkür ederiz.

DÜ Mühendislik Fakültesi Dekanlığı