ÇAĞLAR ARASI ÇAĞRI: DİYARBAKIR'DA İKLİMİN SESİ TÜBİTAK PROJESİ KABUL EDİLDİ


15.05.2024


ÇAĞLAR ARASI ÇAĞRI: DİYARBAKIR'DA İKLİMİN SESİ TÜBİTAK PROJESİ KABUL EDİLDİ

TÜBİTAK 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Destekleme Programı

Sur ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Dicle Üniversitesi işbirliğiyle hazırlanan "Çağlar Arası Çağrı: Diyarbakırda İklimin Sesi" adlı 123B527 numaralı proje TÜBİTAK 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Programı tarafından hibe almaya hak kazandı.

Proje iklim değişikliğine dikkat çekmeyi ve özellikle sınıf öğretmenlerinin iklim değişikliği farkındalıklarını arttırmayı amaçlamakta olan eğitim, 8-14 Temmuz 2024 tarihlerinde gerçekleşecek.

Projede Üniversitemiz Proje Koordinasyon Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Feyyaz Durap proje uzmanı, Dr. Öğr. Üyesi Ömer Şimşek ise rehber olarak yer almaktadır. 

Ülkemizdeki farklı üniversitelerden akademisyenlerin eğitmen olarak katılacağı projeye, Üniversitemizden Prof. Dr.  Bilal Gümüş “Yenilenebilir Enerji Kaynakları ve İklimle İlişkisi”, Prof. Dr. Hülya Aslan Efe  “Hevsel Bahçeleri Bitki Vejetasyonu” ve “Hevsel Bahçesi Bitki ve Hayvan Biyoçeşitliliği Saha Çalışması” ve Doç. Dr. Sadreddin Tusun “İklim Değişikliğinin Hayvan Biyoçeşitliliğine Etkisi” ve “Hevsel Bahçesi Bitki ve Hayvan Biyoçeşitliliği Saha Çalışması” adlı etkinliklerle projede eğitmen olarak yer almaktadır.


Fotoğraf Galerisi