ÇOCUK ÜNİVERSİTESİNDEN ÇOCUKLARA BİLİM GEZİSİ

07.05.2024

ÇOCUK ÜNİVERSİTESİNDEN ÇOCUKLARA BİLİM GEZİSİ

Dicle Çocuk Üniversitesi, Mezopotamya İlkokulu ve 23 Nisan Anaokulu öğrencileri için özel bir bilim gezisi düzenledi.

Çocuklar, Jeoloji Müzesi'nde Prof. Dr. Ali Satar eşliğinde hem eğlendiler hem öğrendiler.

Prof. Dr. Satar, öğrencilere nesli tükenmekte olan hayvanların neden korunması gerektiğini anlattı. Ayrıca, bölgede yeni bulunan hayvan türlerinin bilime katkısını açıkladı.

Müze gezisi sırasında, çocuklar fosiller ve canlandırmaları inceledi. Bu deneyim, onların doğa hakkında daha fazla bilgi sahibi olmalarına ve bilimle ilgilenmelerine yardımcı oldu.

Okul yöneticileri, çocukların bilim ve doğa ile daha fazla buluşmaları için yeni geziler planladıklarını söyledi. Bu tür etkinlikler, çocukların bilimle iç içe büyümelerine ve çevreye duyarlı bireyler olarak gelişmelerine katkı sağlıyor.