ÖĞRETMEN ADAYLARI GÖRME ENGELLİLER OKULUNDA FİDAN DİKME ETKİNLİĞİ GERÇEKLEŞTİRDİ

27.03.2024

Dicle Üniversitesi Engelliler Uygulama ve Araştırma Merkezi öncülüğünde “Tohum Ekme Etkinliği” gerçekleştirdi.

Etkinlik, Topluma Hizmet Dersi kapsamında Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi Fen Bilgisi Öğretmenliği 2. Sınıf öğretmen adayları tarafından Diyarbakır Ali İhsan Arslan Görme Engelliler Okulunda gerçekleştirildi.

Etkinlikte, öğretmen adayları öğrencilere doğayı sevmenin önemi ve doğayı korumak için neler yapılması gerektiğini anlattı. Ardından öğrencileri tohum ve toprak konusunda bilgilendirip, birlikte tohum ekimi gerçekleştirildi.

Dicle Üniversitesi Engelliler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Reyhan Gül Güven, “Özel eğitimde bitki yetiştirme etkinliklerine katılmak; çocukların yeni bilgiler kazanmalarına, sorumluluk almalarına, çevre ve doğa sevgisi geliştirmelerine imkân sağlar. Gerçekleştirilen etkinlik bu anlamda önemlidir. Öğretmen adaylarına özel eğitime desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.