ÜNİLİG FİNALLERİ AÇILIŞ TÖRENİ ÜNİVERSİTEMİZ EV SAHİPLİĞİNDE GERÇEKLEŞTİRİLDİ


11.05.2024


ÜNİLİG FİNALLERİ AÇILIŞ TÖRENİ ÜNİVERSİTEMİZ EV SAHİPLİĞİNDE GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu ÜNİLİG finalleri Dicle Üniversitesi'nin ev sahipliğinde başladı.

ÜNİLİG Finalleri Açılış Törenine Rektörümüz Prof. Dr.Mehmet Karakoç’un yanı sıra Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Başkanı Mehmet Günay, Gençlik ve Spor İl Müdürü Nuammer Uslu, İl protokol temsilcileri, öğretim üyeleri, öğrenciler ve üniversite temsilcileri katıldı.

ÜNİLİG müsabakalarına katılan üniversitelerin öğrencileri sahneye davet edildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından açılış konuşmalarına geçildi.

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Başkanı Mehmet Günay yaptığı konuşmada ÜNİLİG’in faaliyetlerinden bahsetti.

Konuşmasına Üniversiteleri tebrik ederek başlayan Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karakoç, Türkiye’nin en köklü yükseköğretim kurumlarından biri olan Üniversitemizi tanıtarak, Üniversitemiz öğretim elemanlarının, çeşitli branşlarda faaliyet gösteren takımlarımız ve sporcularımızın ulusal ve uluslararası alanda elde ettikleri başarılarla adlarından söz ettirdiklerini kaydetti. 

Dicle Üniversitesi olarak spora ve sportif faaliyetlere destek vermeye devam edeceklerini belirten Karakoç, ÜNİLİG Finalleri kapsamında mücadele edecek tüm sporculara başarılar diledi.

Müsabakalar kapsamında gerçekleştirilecek Basketbol, Voleybol, Hentbol, Futbol branşlarında kategorisinde 1850 sporcu ve 120 üniversite takımı yarışacak.

Müsabakalar Besyo Spor salonunda ve Dr. Şeref Murat Öz Kapalı spor salonunda 9 gün boyunca devam edecek.

https://m.youtube.com/watch?v=NrFE4WIZ_t4


Fotoğraf Galerisi