ÖĞRENCİLERİMİZDEN ETİ BAKIR MAZIDAĞI TESİSLERİNE ZİYARET

08.05.2024

ÖĞRENCİLERİMİZDEN ETİ BAKIR MAZIDAĞI TESİSLERİNE ZİYARET

Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü tarafından Türkiye'nin en büyük üretim tesisleri arasında olan Eti Bakır A.Ş. Mazıdağı Tesislerine teknik gezi düzenledi.

Dr. Nesrin İlgin Beyazıt tarafından koordine edilen geziye Makina Mühendisliği Bölümü öğretim elemanları Doç. Dr. Ömer Faruk Can, Dr. Öğr. Üyesi Gurbet Örçen, Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Akif Hafızoğlu ve Makine Mühendisliği öğrencileri katıldı.

Geziye Eti Bakır AŞ’den insan kaynakları uzmanı Ayşe Uluç ve kıdemli teknik kontrol mühendisi Okan Bengül eşlik etti. Gezi, sülfürik asit tesisi, amonyak tesisi, fosforik asit tesisi gübre üretim tesislerinin ziyaretiyle devam etti.

Gezi sonrası yapılan toplantıda, öğretim elemanlarımız ile gerçekleştirilebilecek projeler ve öğrencilerimizin uygulamalı mühendislik eğitimi ve staj süreçleriyle ile ilgili görüş alışverişi yapıldı.