ÜNİVERSİTEMİZDE “60. KÜTÜPHANE HAFTASI” KAPSAMINDA KİTAP OKUMA ETKİNLİĞİ

28.03.2024

ÜNİVERSİTEMİZDE “60. KÜTÜPHANE HAFTASI” KAPSAMINDA KİTAP OKUMA ETKİNLİĞİ

Dicle Üniversitesi Kütüphane ve Dökümantasyon Daire Başkanlığı tarafından 60. Kütüphane Haftası etkinlikleri kapsamında tüm Türkiye'de olduğu gibi Üniversitemizde de kitap okuma etkinliği düzenlendi.

Ali Emiri Merkezi Kütüphane bahçesinde "Sürdürülebilir Bir Dünya İçin Kitap Okuyoruz" teması ile düzenlenen etkinliğe Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Tanyıldız, akademik ve idari çalışanlar ile öğrenciler katıldı.

Kitap okuma alışkanlığı konusunda farkındalık oluşturulması ve okur sayısının artırılmasını sağlamak için 81 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen kitap okuma etkinliğinde okuyucular, 12.30-13.00 saatleri arası Üniversite Kütüphanesinden temin ettikleri kitapları okudu.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Tanyıldız etkinlikte kitap okumanın insana kazandırdığı faydalara değinip öğrencilere okuma alışkanlığı edinmeleri konusunda tavsiyelerde bulundu.