DERGİ EDİTÖRLERİMİZ ULUSLARARASI YAYINCILIK KONUSUNDA BİR ARAYA GELDİ

09.05.2024

DERGİ EDİTÖRLERİMİZ ULUSLARARASI YAYINCILIK KONUSUNDA BİR ARAYA GELDİ

Dicle Üniversitesinde farklı alanlarda yayın yapmakta olan dergilerin editörleri yayıncılık süreçlerini değerlendirmek üzere Dicle Üniversitesi Yayınevi Müdürü Prof. Dr. Tamer Kutluca koordinatörlüğünde bir araya geldi.

Yabancı Diller Yüksekokulu ev sahipliğinde düzenlenen etkinliğe misafir olarak Texas A&M Üniversitesinde öğretim üyesi olarak çalışan ve 5. Uluslararası Personel Haftası kapsamında üniversitemizi ziyaret eden Prof. Dr. Christian Hempelmann katıldı.

Uluslararası indekslerde taranan ve alanın prestijli dergilerinden biri olarak kabul edilen HUMOR dergisinin baş editörlüğünü yapan Dr. Hempelmann, dergiye gönderilen makalelerin yayın sürecinde karşılaştığı hususlara dair tecrübe paylaşımında bulundu.

Uluslararası alanda akademik yayıncılığa dair konuların ele alındığı toplantı, karşılıklı soru ve cevaplar ve olası ortaklıkların konuşulmasıyla tamamlandı.