”TÜİK TANITIMI, İSTATİSTİKLER VE İSTATİSTİK OKURYAZARLIĞI” KONFERANSI

18.04.2024

”TÜİK TANITIMI, İSTATİSTİKLER VE İSTATİSTİK OKURYAZARLIĞI” KONFERANSI

Dicle Üniversitesi Kariyer Merkezi tarafından ”TÜİK Tanıtımı, İstatistikler ve İstatistik Okuryazarlığı” konferansı düzenlendi.

İİBF Konferans Salonunda yapılan konferansa Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ezeli Azarkan, İİBF Dekanı Prof. Dr. Seyfettin Arslan, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

TÜİK Diyarbakır Bölge Müdürü Ahmet Şahabi Erturhan konferansta TÜİK Bölge Müdürlüğünün görev ve yetki alanları, misyon ve vizyonu, alan çalışmaları TÜİK resmi internet sayfası tanıtımı, veri ve bilgiye erişim, Nüfus, demografi, dış ticaret, TÜFE, Yİ-ÜFE, işgücü, vb. istatistiklere erişim İstatistik Okuryazarlığı ve rakamları anlama konuları hakkında bilgiler paylaştı.

Eğitim istatistikleri kapsamında detaylı bir sunum yapıldı. TÜİK’in resmi internet sayfasının tanıtımının da yapıldığı toplantıda istatistiki bilgilere, tablolara ve yayınlara erişim için izlenmesi gereken yollara değinildi.

Program, konferansa katılan katılımcıların soru cevaplarıyla son buldu.