AR-GE PROJESİ KOSGEB TARAFINDAN DESTEKLENECEK

28.09.2022

AR-GE PROJESİ KOSGEB TARAFINDAN DESTEKLENECEK

Fen ve Veteriner Fakültelerinin işbirliğinde Prof. Dr. Sadık Yayla ve Doç. Dr. Semih Altan’ın yaptığı “Evcil Hayvanlar İçin Çok Amaçlı Gözyaşı Temizleme Solüsyonunun İnovatif Üretimi” başlıklı Ar-Ge projesi KOSGEB tarafından desteklenmeye hak kazandı.

Üniversitemiz Fen Fakültesi öğretim üyeleri Proje Ofisi Müdürü Prof. Dr. Feyyaz Durap, Proje Ofisi Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Murat Aydemir ve Veteriner Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Feray Altan projede araştırmacı olarak yer alıyor.

12 aylık süresi olan bu projede hayvan göz dokusu ve gözyaşı ile uyumlu bir göz temizleme solüsyonu geliştirilmesi üzerine AR-GE çalışması yapılacak ve devamında pilot üretim merkezi kurularak gözyaşı temizleme solüsyonu üretilmesi planlanıyor. Ticarileşme potansiyeli olan bu ürün aynı zamanda dışa bağımlılığın azaltılmasına katkı sunacak.