ÜNİVERSİTEMİZDE "TÜRK TARİH KURUMU YÜZÜNCÜ YIL KİTAPLIĞI" AÇILDI


16.05.2024


ÜNİVERSİTEMİZDE "TÜRK TARİH KURUMU YÜZÜNCÜ YIL KİTAPLIĞI" AÇILDI

 

Türk Tarih Kurumu Yüzüncü Yıl Kitaplığı Projesi kapsamında Üniversitemiz Ali Emiri Kütüphanesine bağışlanan kitaplığın açılışı Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karakoç ve Türk Tarihi Kurumu Başkanı Prof. Dr. Yüksel Özgen, Kütüphane ve Dokümantasyon Dairesi Başkanı Ersan Murat Ateşal ve kütüphane personelinin katıldığı törenle gerçekleştirildi.

Türk Tarih Kurumu’nun (TTK) Cumhuriyet'in yüzüncü yıl dönümü kapsamında başlattığı "Yüzüncü Yıl Kitaplığı Projesi", Üniversitemiz Merkez Kütüphanesi’nde yerini aldı. Yüzlerce kitaptan oluşan kitaplık akademisyenler, öğrenciler ve araştırmacılar için önemli bir kaynak oluşturuyor.

Her yıl kütüphane koleksiyonunu zenginleştirmeye yönelik çalışmaların devam ettiğini belirten Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karakoç “Türk Tarih Kurumu’na ait eserlerin kütüphanemizde yer alması öğrencilerimize ve akademisyenlerimize önemli katkılar sağlayacağı gibi Türk Tarih Kurumu’nu ve çalışmalarını daha iyi anlamamıza vesile olacaktır. Katkılarınız için teşekkür ederim” ifadesini kullandı.

Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof. Dr. Yüksel Özgen ise konuşmasında “Cumhuriyet'in yüzüncü yılı dolayısıyla hayata geçirilen proje kapsamında Türk Tarih Kurumu kitaplarının hepsinin bir arada bulunduğu bir kitaplığı tüm üniversitelerimize kazandırmayı amaçlıyoruz. Türk Tarih Kurumu Yüzüncü Yıl Kitaplığı projesi kapsamında kitaplarımız, bütün üniversitelerin kütüphanelerinde yerini alacak” diyerek, kütüphanelerin önemine değindi.

Konuşmaların ardından gerçekleştirilen açılış töreni ile kütüphane kullanıcıların erişimine açıldı.


https://www.youtube.com/watch?v=SldvqX-dONU


Fotoğraf Galerisi