REKTÖRÜMÜZDEN AZERBAYCAN ÜNİVERSİTELERİNE ZİYARET

22.04.2024

REKTÖRÜMÜZDEN AZERBAYCAN ÜNİVERSİTELERİNE ZİYARET

Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karakoç ve Dış İlişkiler Ofisi personeli Öğr. Gör. Cihad Gündüz Yükseköğretimde Kapasite Geliştirme Proje Ortağımız (CBHE) Khazar Üniversitesi’ni ziyaret etti.

Program kapsamında yapılacak işbirlikleri görüşülerek kurumlar arası İyi niyet Protokolü (MoU) imzalandı. Dicle Üniversitesi ile yapılan ortaklığın önemine vurgu yapan Khazar Üniversitesi yetkilileri ilerleyen süreçlerde ortak programların yapılması için çalışmaların hızlandırılacağını belirtti.

Programın ikinci gününde Erasmus Uluslararası Kredi Hareketliliği Programı (KA171) ortağımız Gence Devlet Agrar Üniversitesi ziyaret edildi. Görüşmede Ziraat ve Veterinerlik alanındaki mevcut ortaklıkların; ortak Lisansüstü program, sempozyum ve yayın çalışmaları şeklinde geliştirilmesi kararı alındı.

Hareketlilik programlarının daha ileri işbirliklerine yol açması temennisinde bulunan Gence Devlet Agrar Üniversitesi Rektörü Zafar Gurbanov, ziyaret dolayısıyla memnuniyetlerini dile getirdi.

İki üniversite arasında İyi niyet Protokolü (MOU) imzalandı.

"Tek Millet İki Devlet" varlığının her alanda tesis edilmesi temennisiyle toplantı sona erdi.