REKTÖR KARAKOÇ’TAN TÜRKİYE’NİN BAKÜ BÜYÜKELÇİLİĞİNE ZİYARET

19.04.2024

REKTÖR KARAKOÇ’TAN TÜRKİYE’NİN BAKÜ BÜYÜKELÇİLİĞİNE ZİYARET

Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karakoç ve beraberindeki heyet, Azerbaycan’ın başkenti Bakü’deki Türk Büyükelçiliğini ziyaret etti.

Bakü Büyükelçisi Doç. Dr. Cahit Bağcı ile Büyükelçilik makamında bir araya gelen Rektör Karakoç, ziyaret kapsamında iki ülke arasındaki eğitim ve kültürel işbirliğini güçlendirmek amacıyla çeşitli görüşmeler gerçekleştirdi.

Görüşmede; öğrenci değişim programları, ortak araştırma projeleri ve akademik personel hareketliliği konuları üzerinde duruldu. Her iki taraf da bu tür etkinliklerin üniversiteler arasındaki ilişkilerin güçlenmesine ve kültürel alışverişin artmasına katkı sağlayacağını vurguladı.

Rektör Karakoç, günün anısına Azerbaycan Büyükelçisi Cahit Bağcı’ya hediye takdim etti.