STORY-GAMİ UYGULAMALARI: EĞLENEREK ÖĞRENMEYİ İKİYE KATLAYALIM PROJESİ TÜBİTAK TARAFINDA DESTEKLENDİ

25.09.2022

Dicle Üniversitesi Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Ferat Yılmaz tarafından TÜBİTAK’a 2237-A projesi olarak sunulan “Story-Gami Uygulamaları: Eğlenerek Öğrenmeyi İkiye Katlayalım” adlı bilimsel etkinlik projesi TÜBİTAK tarafından desteklenmeye hak kazandı.

Adından da anlaşılacağı gibi, “story-gami” origami kullanılarak hikâye anlatımı anlamına gelmekte. Etkinliğin, 21 Ocak 2023 ile 24 Ocak 2023 tarihleri arasında Dicle Üniversitesi Ziya Gökalp Eğitim Fakültesinde hayata geçirilmesi planlanıyor.

Bu etkinliğe, Türkiye’nin farklı coğrafi bölgelerinde, sınıf eğitimi lisans programına devam eden 30 öğretmen adayının katılması bekleniyor. Etkinlik akademisyenler, origami sanatçıları, origami öğretmenleri ve origami kitap yazarlarının verdiği atölyelerle yürütülecek.

Etkinlik web adresi: storygami2237aprojesi (wordpress.com)