“AKADEMİK YAYINCILIKTA DEĞİŞEN PARADİGMALAR: AÇIK ERİŞİMİN ROLÜ” ADLI KONFERANS

29.04.2024

“AKADEMİK YAYINCILIKTA DEĞİŞEN PARADİGMALAR: AÇIK ERİŞİMİN ROLÜ” ADLI KONFERANS

Üniversitemiz Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı tarafından “Akademik Yayıncılıkta Değişen Paradigmalar: Açık Erişimin Rolü” adlı konferans düzenlendi.

15 Temmuz Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleşen konferansa Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Tanyıldız, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muzaffer Denli, Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Ersen Murat Ateşal, akademik ve idari personel katılım sağladı.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Tanyıldız’ın selamlama konuşması ile başlayan programda Tanyıldız, günümüz çağında teknolojinin nimetlerinden açık erişimin önemini vurguladı.

Veri Yöneticisi Doç. Dr. Mehmet Songur’un moderatörlüğünde İbn Haldun Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Sönmez Çelik tarafından verilen konferansta internet ve sosyal medya, akademik iletişim yayıncılık ve platformları, görünürlük ve akademik performans, açık erişim, açık bilim ve fırsat eşitliği ve kurumsal akademik arşiv sistemleri konularında sunumlar yapıldı.

Konferans, soru-cevap kısmı ile sona erdi.