D.Ü. BESYO 2022-2023 YILI ÖZEL YETENEK SINAVI YAPILDI

07.09.2022

Dicle Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu'muz özel yetenek sınavı Spor Adası'ndaki atletizm pistinde başladı. Dört gün devam eden sınavın sabah ki seansında 60 metre testi ile adayların hız performansları ölçüldü. Akşam seansında ise kadınlar 800 m erkekler 1500 metre dayanıklılık testinde puan almak için mücadele etti. Adayların sıcaktan da daha az etkilenmesi için akşam seansı saat 16.00 ile 19.00 saatleri arasında yapıldı.

Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu’na 2022-2023 eğitim öğretim yılı için kadın ve erkek kontenjanlarından toplam 140 öğrenci alınacak. 400 kadın aday 970 erkek olmak üzere toplamda 1370 aday sınava girmek için müracaat etti.

Sınavlarda aldıkları puanlara göre yapılan değerlendirmeler sonucunda başarılı olan 140 öğrenci,  Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği, Antrenörlük Eğitimi ve Spor Yöneticiliği bölümünde eğitim almaya hak kazanacak.

Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokul Müdürü Dr.Öğretim Üyesi Hüseyin Nasip ÖZALTAŞ, BESYO adına,  sınavda emeği geçen; B.E.S.YO Akademik ve İdari personellerine, Çevre Ağaçlandırma ve Şube Müdürlüğü personellerine, Güvenlik Koruma personellerine ve Sağlık personeline Teşekkür edip, sınava giren adaylara başarılar diledi...