Diyarbakır
Tarım Meslek Yüksekokulu Gıda İşleme Bölümü öğrencileri; Et ve Ürünleri
Teknolojisi dersi ile Gıda Endüstrisi Makineleri dersinin uygulaması kapsamında,
ders sorumluları Öğr. Gör. Ahmet ÇELİK ve Öğr. Gör. Erkan TOPEL ile birlikte Et
ve Süt Kurumuna işletme gezisi yaptı.
Bu
etkinlik kapsamında; Veteriner Hekim Harun BAYRAM tarafından işletme detaylı
olarak gezdirildi. Kesime getirilen hayvanların, kuruma geliş aşamasından
itibaren, satışa sunulmasına kadar tüm aşamalar ve kullanılan makineler
öğrencilere tanıtıldı.
Bu
gezi ile; Yüksekokulumuzda uygulamaya konulan İşletmede Mesleki Eğitim Müfradatı
kapsamında, 4. yarıyılda yer alan İşletmede Mesleki Eğitim dersini
alabilecekleri kuruluşları önceden görme imkanı sağlanmıştır. Öğrencilerimize
verilen eğitim kalitesinin artması, etkin ve yerinde öğrenmenin gerçekleşmesi
amacıyla, kamu-özel kurumlara teknik gezilerimiz devam edecektir.