REKTÖRÜMÜZ RESİM-İŞ ÖĞRETMENLİĞİ ÖZEL YETENEK SINAVINDA ADAYLARLA BİR ARAYA GELDİ


02.09.2024


REKTÖRÜMÜZ RESİM-İŞ ÖĞRETMENLİĞİ ÖZEL YETENEK SINAVINDA ADAYLARLA BİR ARAYA GELDİ

2024-2025 Eğitim-Öğretim yılı için Dicle Üniversitesi Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi Resim-İş Öğretmenliği özel yetenek sınavı yapıldı.

Gerçekleştirilen Özel Yetenek Sınavında, aday öğrenciler yeteneklerini sergiledi. 2024-2025 Akademik yılında 51 kişilik kontenjan ile gerçekleştirilen Resim-İş Öğretmenliği Bölümü Özel Yetenek Sınavı’na 90 öğrenci adayı başvuru yaptı.

Resim-İş Öğretmenliği Bölümü özel yetenek sınavında bölüme alınacak olan adaylar iki aşamalı olarak sınava girdi. Canlı modelden (figüratif) desen ve imgesel tasarım (kompozisyon) çalışması olmak üzere iki aşamadan oluşan sınavda becerilerini ve yaratıcılıklarını ortaya koyan adaylar, Resim-İş Öğretmenliği Bölümüne girebilmek için ter döktü.

Rektörümüz Prof. Dr. Kamuran Eronat ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Velat Şen sınavları yakından takip etti. Sınava girecek adaylar ile görüşen Rektör Eronat; “Tüm adayların heyecanını paylaşıyor, onlara başarılar diliyorum. Sınavlar sonrasında Dicle Üniversitesi ailemize katılacak öğrencilerimizi şimdiden tebrik ediyorum” dedi.

Resim-İş Öğretmenliği Bölümü Özel Yetenek Sınavı sonuçları hafta içinde Fakültenin internet sayfası üzerinden duyurulacak.


Fotoğraf Galerisi