"DİYARBAKIR KÜLTÜRÜNÜN TARİHİ KAYNAKLARI SÖYLEŞİSİ" GERÇEKLEŞTİ


17.10.2024


"DİYARBAKIR KÜLTÜRÜNÜN TARİHİ KAYNAKLARI SÖYLEŞİSİ" GERÇEKLEŞTİ

Dicle Üniversitesi Kültür, Sanat ve Uygulama Merkezi'nde, Kültür ve Turizm Bakanlığı Sur Kültür Yolu Festivali kapsamında "Diyarbakır Kültürünün Tarihi Kaynakları" adlı söyleşi gerçekleştirildi.

Söyleşinin açılış konuşmasını yapan Rektörümüz Prof. Dr. Kamuran Eronat, “Medeniyetler Şehri Diyarbakır’ın tarihi 12 bin 500 yıllık bir geçmişe dayanmaktadır. 33 medeniyete ev sahipliği yapmış, Surlarımız, camilerimiz, kiliselerimiz, hamamlarımız, hanlarımız, köprülerimiz, hevsel bahçemiz bunların her biri kentimizin inci taneleridir" dedi. 

Diyarbakır’ın gezip görülmesi gerektiğini söyleyen Rektör Eronat, Kültür ve Turizm Bakanlığı Sur Kültür Yolu Festivalinin Diyarbakır'ı tanımak için önemli bir vesile olduğunu söyledi. 

Moderatörlüğünü Dr. Murat Yılmaz'ın gerçekleştirdiği söyleşiye konuşmacı olarak katılan Prof. Dr. Aytaç Coşkun “Diyarbakır Arkeolojisi”, Prof. Dr. İrfan Yıldız “Sanat Tarihi Açısından Diyarbakır’ın Önemi” Prof. Dr. Hayrettin Kızıl “ Diyarbakır’ın Dini Tarihi”, Doç. Dr. Mustafa Uğurlu Arslan “Diyarbekirli Fikir ve Sanat Adamları” sunumlarını gerçekleştirdi.
https://m.youtube.com/watch?v=uf-FFKX8VcE

Fotoğraf Galerisi