SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİNDE LABORATUVAR AÇILIŞI GERÇEKLEŞTİ


29.07.2024


SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİNDE LABORATUVAR AÇILIŞI GERÇEKLEŞTİ

Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Fakültesi tarafından Hemşirelik bölümü İletişim Laboratuvarı ve Beslenme antropometrisi laboratuvarının açılışı Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karakoç, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kadir Turan, genel sekreter M. Sıddık Teksin, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Vahap Özpolat ve Sağlık Bilimleri Fakültesi öğretim elemanlarının katılımıyla gerçekleştirildi.

Laboratuvar açılışını yapan Rektörümüz, faaliyete başlayan laboratuvarların hayırlı olması temennisinde bulundu.

Açılışı gerçekleştirilen İletişim Laboratuvarının, eğitimde aktif öğretim yöntemlerinin kullanımını arttırmak ve öğrencilerin güvenli öğrenim çevresinde beceri gelişim sürecini deneyimlemelerini sağlamak amacıyla yapılandırıldığı söylendi.

Ardından açılışı yapılan Beslenme Antropometrisi Laboratuvarı ile de Beslenme ve Diyetetik Bölümü “Toplumda Beslenme Durumunun Saptanması” dersine ilişkin uygulama laboratuvarı olarak faaliyet verecek. Bu laboratuvarda öğrencilere son sistem ölçüm cihazları ile vücutta yağ, kas, su miktarı, yağsız vücut dokusu ve yağ doku dağılımı ölçümünü; bazal metabolik hız ve abdominal yağlanma oranını analiz eden cihazların kullanımını ve elde edilen bulguların değerlendirme metotları öğretilecek.