| | | | | | | | | | | |
| PROGRAM BAŞKANI | | | | | | | |
| | | | | | | |
| | | | | | | | | | | |
| ÖĞR. GÖR. AHMET ÇELİK | | | | | | | |
| | | | | | | | | | | |
| | | | | | | | | | | |
| PROGRAM DANIŞMANI | | | | | | | |
| | | | | | | |
| | | | | | | | | | | |
| ÖĞR. GÖR. AHMET ÇELİK | | | | | | | |
| | | | | | | | | | | |
| | | | | | | | | | | |
| PROGRAM TANITIMI | | | | | | | |
| | | | | | | |
| | | | | | | | | | | |
| Ülkemiz hayvan sayısı bakımından dünyada ilk sıralarda yer almasına rağmen, bu hayvanlardan elde edilen verim açısından dünya ortalamalarının çok altındadır. Bununda en büyük sebebi özellikle kırsal alanda üretim yapan yetiştiricilerimizin gerekli teknik bilgi ve donanımdan yoksun olmalarıdır. Verimli ve kazançlı bir hayvancılığın yapılabilmesi, bilimsel metotlara dayalı olarak hayvan yetiştirme, besleme ve sağlık hizmetlerinin sağlanmasına bağlıdır. Bu nedenle bu konuda yetişmiş teknik ara elemana ihtiyaç bulunmaktadır. Süt ve Besi Hayvancılığı Programının amacı, bilimsel metotlara dayalı olarak verimli ve kazançlı bir hayvancılığın yapılabilmesini sağlamak ve yüksek kalitede sağlık hizmetini sunmak için bu konuda teknikerler yetiştirmektir. | |
| |
| |
| |
| |
| |
| |
| |
| | | | | | | | | | | |
| | | | | | | | | | | |
| MEZUNİYET SONRASI İŞ İMKANLARI | | | | | | | |
| | | | | | | |
| | | | | | | | | | | |
| Süt ve Besi Teknikerleri, kamu sektöründe veya özel sektöre ait çiftliklerde ve mandıralarda çalışabilirler veya kendileri özel hayvan çiftliği kurabilirler.Tarım İl Müdürlükleri, Belediyeler, Mezbahalar, Et ve Süt Kurumu, Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü bünyesindeki kuruluşlarda, özel hayvan kliniklerinde ve danışmanlık kurumlarında çalışabilirler. | |
| |
| |
| |
| | | | | | | | | | | |
| | | | | | | | | | | |
| DİKEY GEÇİŞ YAPILABİLECEK BÖLÜMLER | | | | | | | |
| | | | | | | |
| | | | | | | | | | | |
| Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü | | | | | | | |
| Ziraat Fakültesi Hayvansal Üretim Bölümü | | | | | | |
| | | | | | | | | | | |
| | | | | | | | | | | |
| | | | | | | | | | | |
| | | | | | | | | | | |