Diyarbakır Teknik Bilimler MYO Öğrencilerinden Teknik Gezi: TRT Diyarbakır İl Müdürlüğü Ziyareti

16.05.2024

08.05.2024 tarihinde Diyarbakır Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu'nun Elektronik ve Otomasyon Bölümü, Elektronik Teknolojisi Programı öğrencileri, meslekleriyle ilgili pratik bilgi edinmek amacıyla önemli bir teknik geziye çıktı. Öğrenciler, Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumu (TRT) Diyarbakır İl Müdürlüğü'nü ziyaret ettiler. Ziyaret sürecinde öğrencilere Bölüm başkanı Doç. Dr. Yaşar AY, Program başkanı Öğr. Gör. Elif Didem ÇELİK ve program 1. sınıf danışmanı Öğr. Gör. Yaser içer ile program 2. Sınıf danışmanı Öğr. Gör. Mehmet TUGAY eşlik etti.

Teknik gezi kapsamında, öğrenciler TRT Diyarbakır İl Müdürlüğü'nün teknik altyapısını yakından inceleme fırsatı buldular. Radyo ve televizyon yayıncılığında kullanılan modern ekipmanlar hakkında bilgi alan öğrenciler, stüdyo ve veri merkezi gibi önemli bölümleri gezerek, işleyiş hakkında detaylı bilgi edindiler.

Öğrenciler, TRT'nin teknolojiye olan yaklaşımını ve yayıncılıkta kullandığı son teknolojileri yerinde gözlemleme şansı bulduklarını belirttiler. Ayrıca, sektörel uygulamaları ve yenilikleri öğrenme imkanı elde ederek, meslekleriyle ilgili pratik deneyim kazandıklarını ifade ettiler.

Diyarbakır Teknik Bilimler MYO'nun bu tür teknik gezilerle öğrencilerine sağladığı pratik eğitim fırsatları, öğrencilerin sektörel bilgi ve deneyim kazanmalarına katkı sağlayarak, mezuniyet sonrası iş hayatına daha donanımlı bir şekilde hazırlanmalarına yardımcı oluyor.