Elektronik Haberleşme Teknolojileri (İÖ)

Bölüm Başkanı

Program Başkanı

Doç. Dr. Yaşar AY

Öğr. Gör. Elif Didem ÇELİK

Akademik Kadro

Öğr.Gör. Mehmet TUGAY

Öğr.Gör. Yaser İÇER

 

 

Program Tanıtımı

 

Elektronik Haberleşme Teknolojisi Programı müfredatı, değişim ve gelişimini hızlı ve akıcı bir şekilde sürdüren kablolu ve kablosuz haberleşme ve iletişim teknolojisine uygun olarak düzenlenmiştir. Eğitim sürecinde öğrencilerin Telefon, fax, modem, baz istasyonları, reciever, uydu alıcı-verici sistemleri,  anahtarlama elemanları, radyo alıcı verici sitemleri, karasal yayın, dijital yayın, Bilgisayar ağları,, programlanabilir kartlar ve entegreler ve modülasyon yöntemleri gibi temel iletişim araçları ve iletişim yöntemleri hakkında bilgi sahibi olması sağlanır. Bu iletişim araçları ve yöntemlerinin kullanım ve programlama bilgilerini edinmek için öğrencilere R/F, DSL GPRS, LAN, WLAN, Fİltreleme,  GPS, GSM, Diel-Up, Elektromanyetik sinyal iletimi, Laser iletişimi v.b. iletişim ve haberleşme yöntemleri ile ilgili bilgiler verilir.

 

Bir mikrodenetleyiciyi programlama yöntemi öğretilerek mikrodenetleyici yardımı ile şifreli iletişim ağı kurma, dijital platform oluşturma, dijital platform ağı kurma yöntemleri anlatılır.. Bilgisayar kullanımı geliştirilip bilgisayar destekli iletişim ağları kurma, web trasarımı ile site aracılığıyla büyük kitlelere ulaşma yöntemleri anlatılır.

 

İŞ hayatında liderlik yapabilme çalışan ast ve üstleri ile iyi iletişim kurabilmesi için ve yazışmalarda sıkıntı çekmemesi için öğrencilere türkçe dersi verilir. Çalışma hayatında terminolojik terimlerden sıkıntı çekmemesi için iki dönem yabancı dil desteği verilmektedir.

 

Elektronik Haberleşme Teknolojisi Programının eğitim süresi iki yıl (4 Dönem) olup. Bu eğitim süreci sonunda öğrencilerimiz önlisans diplomasına sahip olurlar, "tekniker" ünvanı ile mezun olmaktadırlar.

 

Elektronik Haberleşme Programımızda öğrencilerimiz;

Dijital - Analog Haberleşme kavramları, Telefon Santrallerinin çalışması, Abone bağlantılarının yapılması, Faks ve Modem cihazlarının çalışması,

Bilgisayarlar arası haberleşme, Anten teorisi ve uygulaması, Haberleşme cihazlarının tamir edilmesi, Sayısal - Örneksel elektronik bileşen ve devreleri,

Mikroelektronik Devrelerin temel kavramları, Osilatör-Yükselteçler ve Geri Besleme devre sistemleri, Telekominikasyon sinyallerinin ve verilerinin aktarılmasında kullanılan devre ve sistemler konularında bilgi ve beceri sahibi olurlar. Mezunlarımız haberleşme alanında tüm kamu ve özel kuruluşlarda iş imkanına sahiptir.