Hakkında

Bölümün temel değerleri

Profesyonellik

Bilimsellik 

Yenilikçilik 

Hümanizm 

Ekip bilinci 

Duyarlılık 

Otonomi 

Etik bilinci  

Dürüstlük 

Yaratıcılık 

Liderlik

Kazanılan Derece

Programı başarıyla tamamlayan öğrencilere Hemşirelik Lisans Derecesi verilecektir.

Kabul Koşulları

Türkiye Cumhuriyet’i vatandaşı olan öğrenciler, Hemşirelik bölümüne Öğrenci Seçme & Yerleştirme Merkezinin (ÖSYM) yaptığı sınavlardan aldıkları puanlar ile kabul edilirler. Yabancı uyruklu öğrenciler, programa üniversiteye yaptıkları direkt başvuruların değerlendirilmesi sonucunda kabul edilir. Daha fazla bilgi için Kurumsal Bilgileri menüsünde yer alan Lisans ve Ön Lisans Kabul Prosedürleri ve Kayıt Prosedürler bölümünü ziyaret ediniz.
Daha fazla bilgi için lütfen Dicle Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi ile irtibata geçiniz.
 

Üst Kademeye Geçiş

Bu programı başarıyla tamamlayan öğrenciler, Hemşirelik bölümünde ya da bölümle ilgili alanlarda yükseklisans ve bazı durumlarda doktora programlarına başvurabilir. Lisanüstü Eğitim Ulusal Yönetmeliği’ne göre, öğrenciler yüksek lisans programlarına, lisans programlarındaki başarı seviyeleri ve Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı’nda ilgili alanlarda aldıkları puanları esas alınarak kabul edilmektedirler. Bu bağlamda ulusal yönetmelikler ve her üniversitenin senatosu tarafından belirlenen yönetmelikler, adayların genel değerlendirmesinde ALES sonuçlarının ağırlığını belirleyecektir. Kurumların yönetmeliklerine bağlı olarak, başvurulan bölümlerin bazılarına kabul edilmek için yabancı dilde belirli düzeyde yeterlilik de gerekmektedir.

Mezuniyet Koşulları

Bir öğrencinin Hemşirelik programından mezun olabilmesi için aşağıdaki koşulları karşılaması gerekmektedir:
•Ders planındaki 240 AKTS kredisine sahip olan tüm dersleri başarmak
•100 üzerinden en az 60 genel not ortalamasına sahip olmak gerekir
•Uygulamaların en az %80’ ine, teorik derslerin ise en az %70’ ine devam zorunluluğu vardır.
•Öğrenciler haftada en fazla 40 saat ders alabilir. Bir dönem 15 haftadan oluşur.
Detaylı bilgi için "Dicle Üniversitesi Önlisans-Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği"
 

Mezun İstihdam Olanakları

Bölümümüzden mezun olan öğrenciler KPSS sınavlarında başarılı olmaları durumunda Sağlık Bakanlığı kadrolarında yer alarak Hemşirelik yapabilmektedirler.
Ayrıca sağlık alanında yetişmiş nitelikli insan gücünün azlığı nedeniyle özel sektörde kolaylıkla iş bulabilmektedirler. Türkiye ve yurtdışındaki üniversitelerde ilgili yüksek lisans ve doktora programlarına kayıt olarak akademik kariyer de yapabilirler.

Ölçme ve Değerlendirme


Hemşirelik programı süresince öngörülen program öğrenme çıktılarının elde edilip edilmediğini ölçmek için kullanılan yöntemler aşağıda belirtilmiştir. Ders üniteleri ile ilgili çıktılar ise ders tanımının yer aldığı kısımda final notlarına sağladığı katkı ile birlikte gösterilmiştir.
•Ara Sınav
•Final Sınavı
•Telafi Sınavı
•Kısa Sınav (Quiz)
•Ödev Değerlendirme
•Bilgisayarla Sunum Yapma

Öğrencilerin, Hemşirelik programı müfredatında yer alan her bir ders ünitesinin öngörülen öğrenme çıktılarını elde etmede ne kadar başarılı oldukları, dönem içi etkinliklerle ve her dönem sonunda yapılan final sınavlarıyla ölçülmektedir.
Dönem içi faaliyetlerin değerlendirilmesi, yönetmelikle belirlenen lisans programlarındaki bütün dersler için zorunlu değerlendirme yöntemleri olarak en az sayıda ara sınav, bir ödev ve kısa sınav (quiz) içerir.
Programlar, eğitim amaç ve hedeflerini sağlamak amacıyla program ve ders düzeyinde sonuçların başarısını ölçmedeki ihtiyaca bağlı olarak dönem içi faaliyetlerde daha fazla değerlendirme yönteminin tanımlanması için teşvik edilmektedir. Her ders için kullanılan değerlendirme yöntemlerinin niteliği ve sayısı, dönem sonu notuna olan katkıları ile birlikte ders açıklamaları bölümlerinde "Ölçme ve Değerlendirme" başlığı altında verilmiştir. Bu düzenlemeler her dönem başında, önceden ilan edilir ve web sitesinde ders tanımları bölümleri yayınlanır.
Ara sınav ve final sınavları üniversite tarafından belirlenen ve ilan edilen tarih, yer ve zamanlarda yapılır. Öğrencilerin dönem sonu notları, ara sınav, ödev değerlendirmesi, kısa sınavlar, final sınavı ve varsa diğer değerlendirme sonuçlarına dayanarak öğrencilerin devam şartını sağlamasını da dikkate alınarak öğretim elemanları tarafından verilir.Dönem sonu notunun belirlenmesinde dönem içi faaliyetlerinin katkısı en fazla% 40 olabilir ve final sınavının katkısı Yönetmelikle belirlenen tüm lisans programlarındaki tüm dersler için en az% 40 ve en fazla % 60 olur.
Bir ara sınav, ödev, kısa sınav ve / veya final sınavı gerektirmeyen işe yerleştirme gibi dersler, ilgili bölümlerin yönetimleri tarafından belirlenir ve bu dersler için belirli değerlendirme ve not verme yöntemleri yukarıda anlatılan kanallar yoluyla duyurulur. Bu tür faaliyetlerin değerlendirilmesi Senato tarafından belirlenen ilkeler doğrultusunda yapılır ve başarılı ya da başarısız olarak değerlendirilir.


Değerlendirme:
Bir öğrencinin başarısı her ders için tanımlanan her bir değerlendirme (dönem içi çalışmalar ve final) için öğretim elemanı tarafından değerlendirilir. Değerlendirme 100 tam puan üzerinden yapılır, geçme notu 60 ve üzeridir.
Detaylı bilgi için “Not Değerlendirme” bölümünü ziyaret ediniz.

Önceki Öğrenmenin Tanınması

Dicle Üniversitesi yaşam boyu öğrenme ilkesini esas alarak, daha önce bir başka kurumda alınmış dersleri tanır ve bu derslerin öğrenme çıktıları Dicle Üniversitesi’nde kayıtlı programınkilerle uyumlu olduğu takdirde mezuniyet kredisinden muaf tutar. Öğrenme çıktılarının uyumu ve muafiyet konularına Yüksekokul Kurulu tarafından ilgili yasa ve yönetmeliklere uygun olarak karar verilir.