Haber Merkezi

Dicle Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokul, Görsel İşitsel Teknikler ve Medya Yapımcılığı Bölümü bünyesinde 2013 yılında Dübab alt yapı projesi ile kurulan Dicle Teknik Haber Merkezi, başta bölüm faaliyetleri olmak üzere öğrenci uygulama alanı olarak da aktif bir şekilde kullanılmaktadır. Son teknolojik donanıma sahip bilgisayar alt yapısı ve sakin, huzurlu çalışma ortamıyla öğrencilerin  uygulamalı olarak kendilerini geliştirebilecekleri bir merkez durumundadır. Bir haberin toplanıp , düzenlenip ve sonrada yayına hazırlandığı , yayına sunulduğu aşamaların hepsine cevap veren  merkez, günümüz ihtiyaçlarından haber alma isteğini büyük ölçüde gidermektedir.

Geliştirilmiş program altyapısı ile de bölümde aktif olarak verilen uygulama derslerinin daha verimli ve sağlıklı geçmesinde büyük katkılar sağlamaktadır. Ders saatleri dışında öğrenciler merkezde dilekleri gibi , hiçbir zaman problemleri olmadan rahatça çalışabilmekte ve kendilerini daha hızlı bir şekilde geliştirebilmektedirler.

Sorumlusu: Öğr.Gör. Hüseyin GÜLERYÜZ